Суспільне мовлення

Знеструмлення та ускладнений рух: які наслідки негоди на Львівщині

На Львівщині вранці, 2 грудня, через негоду знеструмлено 305 населених пунктів. Електропостачання відновлюють бригади “Львівобленерго”. На дорогах місцями ускладнений рух. Синоптики попереджають про погіршення погодних умов.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, через налипання мокрого снігу станом на ранок 121 населений пункт знеструмлений повністю, ще 184 — частково.

“Найбільше відключень на Жидачівському, Перемишлянському, Миколаївському та Стрийському напрямках. Над відновленням електропостачання працюють 99 бригад Львівобленерго – це 425 фахівців. Залучили 148 одиниць техніки”, — каже очільник ОВА.

Як повідомили у Патрульній поліції Львівщини, на 48 км дороги “Львів-Краковець” впало дерево та перекрило рух транспорту. Його вже прибрали з дороги.

Дерево на трасі “Львів-Краковець”. Фото: пресслужба Патрульної поліції Львівщини

Впродовж ночі та ранку дороги на Львівщині розчищали 167 одиниць техніки, за цей час використали 2460 тонн піщано-соляної суміші. За словами Максима Козицького, техніка продовжує працювати, напоготові є 270 одиниць.

Наразі ускладнення в русі є на обʼїзній Львова, місцями на трасах є намерзання та ожеледиця.

“На випадок, якщо масштабна негода охопить усю територію Львівської області, першочергово очищатимуть магістральні дороги державного значення, зокрема ті, які ведуть до пунктів пропуску”, — говорить Максим Козицький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водіїв великогабаритних транспортних засобів закликають перечекати негоду на місцях для відстою.


Джерело: Суспільне мовлення України