Україна і світ

Знешкоджено ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала диверсійно-розвідувальну групу фсб в результаті багатоетапної спецоперації у Києві та Сумській області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Диверсанти розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ на території столиці та в прикордонних районах північного сходу нашої держави. Одним із їхніх головних завдань був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їх озброєння і військової техніки.

За даними слідства, група була сформована кадровим співробітником фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

До її складу увійшов мешканець прикордонного району Сумщини, який був завербований російською спецслужбою після початку широкомасштабного вторгнення.

Під час огляду схованки правоохоронці виявили:

  • 2 протитанкові міни ТМ-62М з підривачами,
  • 2 бойові гранати РГО із запалами,
  • автомат Калашникова зі спорядженим магазином.

Саме цю зброю ворожа ДРГ планувала використати для вчинення диверсій на території регіону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також у ході обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами конспіративного листування з представником фсб.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-09 10:52:54