Україна і світ

Жданов оцінив, чи здатна Росія повторити 24 лютого найближчого тижня

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував, чи здатна Росія повторити 24 лютого у жорсткішому варіанті найближчого тижня.

– У плані завдання ракетних ударів – так, вони можуть повторити, але вже не в такій кількості, як було. За військами, з того, що є в Україні, воно постійно зменшується через втрати. Ми постійно і щодня виносимо їхню логістику, вона ускладнюється, – перерахував Жданов у себе на YouTube 28 серпня.

Він зазначив, що росіяни навіть не встигають до кінця сформувати корпус, кидають його сюди у неповному складі, на ⅔ сформованого.

– 10 тис. не зламають ситуацію навіть на одному оперативному напрямку, подивимося ще, куди вони їх відправлять. Можливо, поки корпус зайде на якийсь напрямок, вже треба буде проводити ротацію і виводити частини РФ для відновлення боєздатності, – заявив експерт.

На думку Жданова, у росіян сьогодні немає необхідного угруповання військ. Він нагадав, що 24 лютого це було понад сотню тисяч людей.

– Вони не можуть навіть розпочати наступ на південному напрямку, де хотіли, куди вони стягнули 25 тис. угруповання… Зараз наше головне завдання – утримання оборони та перемелювання російської армії до формування резервів, – стверджує військовий експерт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, росіянам потрібно близько 50 тис. бійців для того, щоб сформувати ударне угруповання та на оперативному напрямку спробувати прорвати нашу оборону, чого на сьогоднішній день з боку РФ немає.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-28 23:04:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин