Україна і світ

Зеленського запросили відвідати липневий саміт НАТО – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що президента України Володимира Зеленського запросили на саміт Північноатлантичного альянсу.

Про це він заявив у Брюсселі за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Саміт НАТО відбудеться у липні у Вільнюсі (столиця Литви).

– Сильна незалежна Україна є життєво важливою для стабільності євроатлантичного регіону. Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з президентом Зеленським на нашому Вільнюському саміті в липні, – сказав Столтенберг.

На його думку, політика відкритих дверей НАТО для інших країн залишається незмінною, а майбутнє України – в євроатлантичній родині. Підтримка у війні в Україні, яку розпочала Російська Федерації, надаватиметься стільки, скільки це буде необхідно.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Столтенберг наголосив, що позиція НАТО не змінилася – Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. Водночас країни-члени НАТО розуміють, що необхідні гарантії існування України як суверенної незалежної держави, тому надається безпрецедентний рівень підтримки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-05 01:54:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин