Україна і світ

Зеленського та український народ номінували на премію ім. Сахарова

У Європарламенті висунули кандидатуру президента України Володимира Зеленського та української нації на цьогорічну премію За свободу думки імені Андрія Сахарова.

Таким чином Європейська народна партія (ЄНП)висловила свою підтримку Україні. У ЄНП сподіваються, що усі політичні групи в Європарламенті підтримають їхню ініціативу.

У ЄНП зазначили, що неспровокована агресивна війна Росії проти України, розпочата в лютому 2022 року, завдає величезної шкоди українському народу у вигляді втрачених життів і перетворення міст і сіл на руїни. Члени Європарламенту вказують, що український народ бореться за захист свого дому, суверенітету, незалежності і територіальної цілісності, але також кожен день воює за свободу, демократію, верховенство закону і європейські цінності.

Довідка. Премія Сахарова за свободу думки – це щорічна відзнака Європарламенту. Її започаткували в 1988 році. Нагороду вручають за визначні досягнення в області захисту прав людини, розвитку демократії й відстоюванні верховенства права, а також за захист прав меншин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ЄНП

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-13 02:13:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин