Львівський портал

Зеленський затвердив указ про демобілізацію строковиків

Президент Володимир Зеленський підписав закон про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. Відповідний указ опублікували на сайті Офісі президента.

Закон передбачає звільнення військових-строковиків в запас у квітні-травні 2024 року. Так, військові-строковики, термін служби яких закінчився під час воєнного стану та був продовжений понад установлені терміни, звільняються з військової служби в запас у терміни, визначені указом президента України.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури має забезпечити за заявками Міноборони, Міністерства внутрішніх справ перевезення строковиків «з додержанням вимог безпеки та проведення розрахунків за ці перевезення згідно з чинними тарифами».

Додамо, що Кабінет Міністрів схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію 30 січня. Які зміни до нього внесли, читайте тут. 7 лютого Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Поки законопроєкт готують до другого читання, до нього подали понад 1300 правок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-07 20:20:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин