Україна і світ

Зеленський висловився про чоловіків, які не хочуть воювати

Фото: Офіс президента

Україні потрібна загальна мобілізація, щоб дати можливість відпочити тим, хто вже воює понад два роки повномасштабної війни.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю журналістам The Guardian.

Зеленський про чоловіків, які не хочуть воювати

Як зазначає видання, у внутрішньому плані для Зеленського зараз найскладніше питання – мобілізація. Сотні тисяч українців добровільно пішли на фронт на перших етапах війни, але цей запас кадрів зменшується з кожним днем.

Зараз дивляться

Володимир Зеленський визнає, що зараз дещо інша енергія, якщо порівнювати після двох з половиною років повномасштабної війни. Проте він наголосив, що саме об’єднання українців дало таку потужну силу, якою вдалося вигнати російських окупантів на початку вторгнення.

Президент стверджує, що розуміє чоловіків, які не хочуть воювати. Однак він згадав тих, хто вже воює, наголосивши, що мобілізація необхідна.

– Деякі люди не хочуть брати участь у війні. Хтось боїться. І я думаю, що вони люди. Усі ми люди. Але не можна сказати, що зараз усі тікають, а раніше не тікали. Ні, це не так, – вважає президент України.

Глава держави пригадав історію українки, яку він зустрів у Португалії напередодні. Жінка розповіла йому, як її чоловік загинув на фронті, і запитала його, що буде тепер, коли так мало патріотичних добровольців, ніж у перші дні війни.

– Я їй відверто сказав: ми повинні зробити все, щоб якомога швидше закінчилася війна. Мені дуже шкода, що ви втратили чоловіка. Він герой. Він точно герой не лише для вас, але й для нас. Але ми не можемо сказати, що лише спочатку були патріоти. Якщо патріотів на передовій більше немає, то чому Путін нас досі не окупував і не зрівняв остаточно? – запитав Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 17:53:26