Україна і світ

Зеленський та Ердоган обговорили створення комісії з розслідування теракту на Каховській ГЕС

Фото: Офіс президента, Depositphotos

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Туреччини Реджепом Ердоганом.

Під час розмови політики обговорили гуманітарні та екологічні наслідки російського теракту на Каховській ГЕС, зокрема ризики для ЗАЕС.

– Передав список нагальних потреб України для ліквідації лиха. Голос Туреччини важливий, коли йдеться про виведення окупаційних військ з української території. А також про повернення наших незаконно ув’язнених, зокрема кримських татар, і продовження й розширення зернової ініціативи, – зазначив президент України.

Також було підняте питання війни в Україні.

Крім того, Ердоган у розмові із Зеленським запропонував створити комісію для розслідування вибуху греблі на Каховській ГЕС.

Лідер Туреччини також пообіцяв зробити все можливе у цьому питанні та заявив, що можна використовувати метод переговорів, як у “зерновому коридорі”.

– Наголосивши, що не вдасться запобігти гуманітарним втратам щодня, поки триватимуть конфлікти, тому ідея повернення до переговорів має домінувати, і заявив, що рішуче продовжуватиме свої зусилля для встановлення справедливого світу, – йдеться у повідомленні канцелярії турецького глави держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-07 16:55:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин