Україна і світ

Зеленський розкритикував владу Києва за закриті укриття

Президент Володимир Зеленський прокоментував трагедію в Києві, коли люди загинули під час обстрілу, оскільки не могли зайти в укриття.

Про це він сказав під час пресконференції у Кишиневі в рамках саміту Європейської політичної спільноти.

Президент прокоментував нічну атаку на Київ в контексті того, що в поліклініці Деснянського району столиці були зачинені двері в бомбосховище, через що могли загинути люди.

– Треба, щоб місцева влада вмикала голову. Ви знаєте, що у нас була трагедія. Люди не могли потрапити в укриття. Повернемося, поставимо голову на місце, – сказав він.

Зеленського запитали, якою буде його реакція на зачинені бомбосховища, через що, ймовірно, сталась загибель людей, нащо президент відповів, що “відповідатимуть всі. Реакція буде тверда”.

– Обов’язково будуть відповідати за те, що якісь люди втратили можливість потрапити в бомбосховище і, на жаль, загинули. Нам в Росії ворогів мало, є ще й внутрішні, – сказав глава держави.

Після закінчення пресконференції Зеленський ненадовго повернувся до мікрофона і додав, що для місцевої влади, яка відповідає за питання безпеки цивільного населення, “може бути нокаут”. Тим самим президент, імовірно, натякнув на мера Києва Віталія Кличка, який у минулому був професійним боксером.

Нагадаємо, під час атаки РФ в ніч проти 1 червня загинули дитина та дві жінки, оскільки не змогли потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-01 20:05:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин