Україна і світ

Зеленський подякував ЗСУ за удар по аеродрому в Джанкої: Кожна втрата РФ – сила України

Фото: Офіс президента

Українські військові реалізували удар по окупаційних війська в Джанкої, що призвело до втрат Росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні за підсумками 17 квітня.

Удар по Джанкою

Президент подякував усім у Збройних силах України, хто готує спеціальні операції, які є “особливо важливими” і “надзвичайно вагомими”, внаслідок яких знищується техніка російської армії та їх бойова інфраструктура. Таким чином він прокоментував удар українських військових по аеродрому в Джанкої, що в окупованому Криму.

Зараз дивляться

– Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому. Дякую, воїни! Дякую за вашу влучність, – повідомив він.

Зеленський окремо подякував головкому ЗСУ Олександру Сирському за організацію цієї операції.

– Окупант повинен втрачати, і кожна їхня втрата – це сила України, – додав він.

Зеленський виступив на Єврораді

Президент повідомив, що взяв участь у роботі Європейської ради, де були присутні всі лідери Європи.

– Я вдячний Шарлю Мішелю, пану президенту Євроради, Урсулі фон дер Ляєн, пані президентці Єврокомісії, та всім керівникам європейських держав та урядів за незмінну увагу до України, – сказав Зеленський.

У своєму виступі на засіданні Євроради глава української держави підкреслив, що необхідно для подальших дій і захисту України.

– Звичайно, ППО та фронт – це ключовий пріоритет. Зараз такий час, який треба всім у Європі, у вільному світі використати заради зміцнення – заради більшого виробництва зброї, заради більшого постачання зброї, загалом заради рішучості. На рішучості тримається нормальне життя світу, і Європа точно може не програти цей час – заради нашої спільної безпеки, – сказав він.

Засідання у Світовому банку

Володимир Зеленський також розповів, що перед засіданням Євроради він звернувся до учасників зустрічі у Світовому банку, де були присутні ключові світові фінансисти: міністри фінансів країн-партнерів, керівників провідних фінансових інституцій.

– Ми працюємо, щоб Україна мала достатній фінансовий фундамент, без якого не обійтись у захисті від російської агресії. Оборона й відновлення, соціальна стабільність – усе це потребує фінансів, довгострокових програм підтримки. Та нарешті рішучих дій, щоб заморожені російські активи почали працювати для захисту від російського ж терору, – сказав президент.

Розмова із Столтенбергом

Також президент України сьогодні провів розмову із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Зеленський повідомив, що на п’ятницю, 19 квітня, готується засідання Ради Україна – НАТО.

– Порядок денний – саме про союзництво, саме про силу спільних дій, про те, як можемо разом, справді разом дати більше захисту життю – усім нашим містам і громадам, – заявив він.

Глава держави додав, що союзники по НАТО зараз на Близькому Сході “показали, що вони насправді можуть, коли рішучості достатньо”.

Терор РФ проти Чернігова

Український лідер також прокоментував російський терористичний удар по цивільній забудові у Чернігові, де внаслідок атаки були пошкоджені будинки, лікарня, а також зруйновано готель.

Наразі, каже президент, внаслідок атаки під завалами залишаються люди.

– Багато поранених. Станом на зараз відомо про 17 загиблих. Мої співчуття всім, хто втратив рідних. Рятувальна операція на місці тривала весь день і триватиме, поки не з’ясуємо долю всіх, хто може бути під завалами. Кожному рятувальнику там, на місці, усім медичним працівникам, усім поліцейським, які допомагають, комунальним службам, які залучені, – я дякую кожному, хто рятує життя, – сказав він.

Нагадаємо, держава-терорист 17 квітня вдарила по Чернігову трьома ракетами. Через обстріл загинуло 17 людей та 78 осіб дістали поранення.

Голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив, що 24 багатоповерхівки зазнали руйнувань внаслідок обстрілу міста.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 22:39:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин