Україна і світ

Зеленський підписав указ про надання житла Героям України

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання одноразової адресної допомоги (житла) громадянам, яким присвоєне звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Про це йдеться у відповідному указі президента №596/2024  на сайті глави держави.

Героям України надаватимуть житло

В указі президент постановив доповнити Статут звання Герой України новим розділом, де передбачено, зокрема, що особам, яким присвоєно звання Герой України із врученням ордена Золота Зірка, може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання.

Зараз дивляться

Зазначається також, що в разі присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена Золота Зірка посмертно або в разі смерті особи, якій присвоєне згадане звання, одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей таких осіб.

Допомога буде забезпечена за рахунок Міноборони, МВС, розвідувальних органів, Управління державної охорони та СБУ, в яких громадяни проходили службу або проходять її.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у грудні 2023 року Володимир Зеленський заявив на зустрічі з родинами військових, що всі, хто після повномасштабної війни отримав звання Героя України, отримають власне житло.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 18:55:07