Львівський портал

Зеленський нагадав партнерам, що небо України можна закрити від атак, як у Ізраїлі

Допомога Україні досі обмежена, а російська держава досі має доступ до критичних компонентів, які необхідні для виробництва ракет і дронів. Водночас партнери України не допомагають нам збивати ворожі безпілотники та ракети так, як це відбувається у Ізраїлі. Про це під час вечірнього відеозвернення повідомив Президент України Володимир Зеленський.

За його словами, у кожній ракеті, що завдає ударів по Україні, щонайменше десятки компонентів – електроніки, чипів, – які постачаються від компаній з інших країн та завозяться через територію сусідів Росії. У «шахедах» – також компоненти, вироблені у вільному світі. Все це має бути припинено й може бути припинено: і потурання терору, і змога терористів шукати собі спільників по світу, і сам російський терор – усі його прояви.

Президент України також зауважив, що сучасна авіація доводить свою ефективність, сучасні системи ППО здатні давати захист життю – зараз на Близькому Сході це було продемонстровано, коли авіація та ППО збивали іранські ракети та «шахеди», які були спрямовані проти Ізраїлю.

«Увесь світ бачить, що таке справжній захист. Бачить, що це можливо. І весь світ побачив, що Ізраїль у цьому захисті був не наодинці – загрозу в небі знищували й союзники. І коли Україна говорить союзникам, що єдність дає найкращий захист, ефективність цього вони вже самі добре знають. Знають і забезпечують. І коли Україна каже, що союзникам не можна заплющувати очі на російські ракети та дрони, це означає, що треба діяти, і діяти сильно. Не риторикою захищається небо, не думками обмежується виробництво ракет і дронів для терору. І те, що санкції проти Росії все ще обходять, і те, що ми в Україні місяцями чекаємо на життєво важливий пакет підтримки – те, що ми досі очікуємо голосування в Конгресі, свідчить про те, що так само місяцями наростає самовпевненість терористів. Не можна більше втрачати часу», – закликав Володимир Зеленський.

Він також зауважив, що Україна, і Близький Схід, і всі інші частини світу однаково заслуговують на справедливий і надійний мир.

«Ситуація на фронті в час такої гарячої війни завжди складна. Але цими днями – і особливо на донецьких напрямках – важчає. Я дякую кожній бригаді, кожному солдату й командиру, які роблять усе, щоб захистити наші позиції, та які знищують окупанта», – додав Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-15 09:17:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин