Україна і світ

Зеленський 24 лютого просив Макрона зателефонувати Путіну – France 2 оприлюднив відео

Президент України Володимир Зеленський зателефонував президенту Франції Еммануелю Макрону 24 лютого – у день повномасштабного вторгнення РФ.

У тій розмові він наголосив на важливості створити антивоєнну коаліцію. Відповідне відео оприлюднила журналістка Національного громадського радіо Елеонора Бердслі.

Воно було зроблене у кабінеті президента Франції Еммануеля Макрона 24 лютого. Ролик є фрагментом документального фільму Un Président, l’europe et la guerre (Президент, Європа і війна), який вийшов на телеканалі France 2.

На відео президент Франції запитує у Володимира Зеленського, чи справді президент РФ Путін розпочав атаку Києва.

– Всюди. І на Київ, і на Одесу. І з Білорусі. Отже, ми воюємо всюди на нашій території. Скрізь є війська. Ми не могли цього уявити — такого не було у 2014 році, – відповів йому Зеленський.

Макрон після цих слів заявив, що це “тотальна війна”. Водночас Володимир Зеленський вивсловив думку, що якби світові лідери зателефонували Путіну, то він би їх послухав і зупинився.

– Я думаю, Еммануель, дуже важливо, щоб ви поговорили з Путіним. І дуже важливо створити антивоєнну коаліцію. Ми впевнені, що європейські лідери та Байден можуть підключитися, і вони подзвонять йому і скажуть: стоп. Він зупиниться. Він вас послухає, – сказав Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже 197 днів. Факти ICTV в онлайн-форматі стежать за найважливішими подіями і ситуацією в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-08 12:40:50