Львівський портал

Збудована залізниця на окупованому півдні є «серйозною проблемою», – Буданов

Залізничну колію, яку росіяни вже майже проклали в окупованих південних регіонах, є «серйозною проблемою» для України. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 31 березня в етері національного телемарафону.

«Росія насправді вже більше року будує залізницю, щоб з’єднатись з нашими південними тимчасово окупованими територіями. Цей процес вже майже завершений, і це може становити для нас серйозну проблему.

Але сподіваюся, що з сухопутною ділянкою залізниці якось ми справимося. В цьому досвід у всіх є, це набагато легше, ніж питання Кримського мосту», – сказав очільник ГУР.

Зазначимо, що про будівництво залізничної гілки на окупованому півдні України говорив сам президент РФ Владімір Путін. Він заявляв, що перша ділянка залізниці нібито відновлює доступ до Бердянська. Загалом новою колією росіяни хочуть з’єднати Ростов-на-Дону з Кримом.

Британська розвідка вважає, що залізниця є одним із найбільших інфраструктурних об’єктів Росії на тимчасово окупованих територіях України. Завдяки ній росіяни можуть спробувати відновити зруйновані об’єкти промисловості в Маріуполі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.



Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-31 17:22:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин