Україна і світ

Затримано зрадника, який надавав ворогу дані про наступальні операції українських військ

Викрито російського агента, який інформував ворога про плани бойових операцій Сил оборони на стратегічно важливій ділянці фронту. Завдяки оперативному реагуванню СБУ командуванню українських військ вдалося своєчасно скоригувати свої управлінські рішення для успішного виконання бойових завдань.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, поплічником агресора виявився посадовець однієї з військових частин ЗСУ, якого завербувала російська спецслужба після початку широкомасштабного вторгнення.

За вказівкою окупантів він приховано збирав інформацію про переміщення українських військ та їхнє поповнення технікою і боєприпасами. Крім цього зрадник «зливав» своїм російським кураторам аналітичні зведення щодо ситуації на фронті.

У результаті спецоперації зловмисника затримано на спробі чергової передачі даних окупантам. Цього разу він намагався сповістити ворога про оперативну обстановку на одному з напрямків бойових дій.

Під час обшуків за місцями перебування затриманого виявлено засоби зв’язку і комп’ютерну техніку, яку він використовував для комунікації з окупантами.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру у державній зраді, яка вчинена в умовах воєнного стану. Затриманий повністю визнав свою вину.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-06 19:34:22