Україна і світ

Затримано мешканця Бучі, який допомагав злочинцям під час окупації

Служба безпеки затримала ворожого поплічника, який допомагав російським загарбникам під час тимчасової окупації Київщини.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Він брав участь у каральних рейдах рашистів у Бучі, допомагав ворогу виявляти і фізично знищувати учасників руху спротиву. Так, з власної ініціативи злочинець запропонував свою допомогу військовослужбовцям рф, після чого загарбники видали йому зброю, військову форму російського зразка та «інструкції» щодо подальших дій проти українських захисників. Зокрема, перебуваючи на ворожому БТРі спільно з рашистами, він увірвався до будинку свого знайомого, де проводив незаконний обшук і намагався виявити бійців тероборони.

У разі захоплення Київщини він планував увійти до складу окупаційної адміністрації і продовжувати репресії проти українців.

Після звільнення міста зрадник вступив до лав добровольчого формування місцевої територіальної громади. Там він під виглядом оборонця сподівався уникнути правосуддя. Перебуваючи в складі ТРО, планував відновити свої зв’язки з окупантами для передачі їм розвідданих про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однак СБУ своєчасно викрила зловмисника і запобігла його планам. Злочинцю загрожує до 15 років ув’язнення.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-19 10:28:15