Україна і світ

Затримано агента фсб — вивісив в Одесі російський прапор. Тепер проведе 15 років за ґратами

Мешканець Одеси після широкомасштабного вторгнення загарбників почав проводити підривну діяльність в Одесі. Зокрема, 22 серпня 2022 року він розмістив на одному з житлових будинків Одеси прапор рф із підписом: «Одесса — русский город». Фото з прапором він передав представникам держави-агресора для використання у пропагандистських матеріалах.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Також чоловік збирав і передавав окупантам інформацію про Збройні Сили України та військові об’єкти в Одесі, дані щодо українських патріотів, вербував колишніх українських правоохоронців для підривної діяльності проти України.

Зрадник не відмовлявся й від звичайної злочинної діяльності. Він з посібниками планував викрасти патріотично налаштованого підприємця Одеси, який займався волонтерською діяльністю. Для цього зловмисники облаштували підвал для тортур чоловіка, щоб той «погодився» віддати все своє майно та гроші. Кураторам з фсб вони розповідали, що хочуть зробити це, аби дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора, обміняти українського патріота на російських полонених.

Наприкінці вересня чоловіка з його подільниками затримано.

Мешканця Одеси визнали винним у державній зраді, колабораційній діяльності та викраденні людини.

Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Обвинувальний акт проти ще одного учасника угруповання, яке викрало підприємця, направлено до суду за статтею викрадення людини за попередньою змовою групою осіб. Фігуранту може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-29 12:00:00