Україна і світ

Закон про мобілізацію: щодня профільний Комітет розглядає близько 300 правок

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже більш ніж удвічі зменшив кількість правок до законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

«Щодня розглядається близько 300 правок. Депутатам, які подали свої правки й наполягають на них, була надана можливість приходити на засідання Комітету й відстоювати їх, а Комітет враховуватиме чи не враховуватиме ці пропозиції», — зазначив народний депутат, член профільного парламентського Комітету Олександр Федієнко.

При цьому, Комітет відхилив усі пропозиції щодо тимчасових обмежень для «ухилянтів», а залишив тільки норму щодо обмеження керування транспортним засобом.

Народний депутат зауважив, що сам закон вибудовується з точки зору норм права як рамковий механізм, а спосіб виконання вже визначатимуть підзаконні документи.

Водночас, акцентує Олександр Федієнко, чинне законодавство не заважає територіальним центрам комплектації формувати мобілізаційний потенціал, але законопроєкт про мобілізацію, який напрацьовується зараз, передовсім має дати мотивацію, а також вдосконалити роботу ТЦК.

«У нас багато військовозобов’язаних відсутні в реєстрах Центрів комплектації, їх фізично і технічно не бачать. Законопроєкт дасть можливість виявити тих громадян, які не стоять на обліку, при цьому перебувають в інших реєстрах», — підкреслив парламентарій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, парламентарі дійшли згоди щодо низки дискусійних питань законопроєкту про мобілізацію.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-03-13 14:27:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин