Україна і світ

Загроза теракту на ЗАЕС залишається, поки там знаходяться військові РФ – Юсов

Фото: Факти ICTV

Загроза вчинення окупантами теракту на Запорізькій атомній станції буде залишатися до тих пір,  доки там перебувають російські військові.

Про це в етері національного телемарафону Єдині новини заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

– На жаль, ці важливі об’єкти — Кримський титан і Запорізька станція перебувають під окупацією. Проведено роботи з мінування об’єктів на території ЗАЕС і заводу Титан. Ситуація поки що не змінилася і розмінування там не відбувалося. Триває політика шантажу. Говорити про те, що теракт — вирішений сценарій, ми сьогодні не будемо. Але ця загроза існує, поки на цьому та інших важливих об’єктах перебувають російські окупанти, — сказав він.

Раніше повідомлялося, що російські військові мінують об’єкти на території Запорізької атомної електростанції, аби цілеспрямовано створити стан небезпеки на ядерному об’єкті.

Через загрозу підриву окупантами ЗАЕС НАЕК Енергоатом у червні уклав договір страхування на понад 5 млрд грн від шкоди внаслідок ядерного інциденту на всіх чотирьох атомних станціях України. Таким чином, у разі підриву росіянами тимчасово окупованої Запорізької АЕС Україна зможе отримати страхову компенсацію.

Андрій Юсов, Розвідка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-16 18:49:48