Суспільне мовлення

За перші 12 годин роботи кордон перетнули 50 вантажівок: репортаж з ПП “Угринів-Долгобичув”

Відсьогодні, в пункті пропуску “Угринів-Долгобичув” на кордоні України та Польщі, розпочалося оформлення великовагових вантажівок. Дотепер на цьому ПП пропускали лише для легкового транспорту та автобуси. За перші 12 годин роботи, пункт пропуску перетнули 50 вантажівок.

Про це Суспільному повідомила речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.

Львів’янин Микола Березний їде через пункт пропуску “Угринів-Долгобичув” до Любліна за гуманітарною допомогою.

Водій вантажівки Микола Березний. Фото: Суспільне Львів

“Плюс, що не треба реєструватися в “єЧергу”, ми вчора приїхали майже опівночі, то вже багато машин було, а думали, що будемо перші. З іншої сторони тут є потік, і потім знову більша черга стає на протесті, це ще один нюанс”, — каже водій вантажівки Микола Березний.

Водій Даміан Кшиклінський повертається додому. Він із польського міста Ілава, яке за понад пів тисячі км від українсько-польського пункту пропуску “Угринів-Долгобичув”. Каже, чекав на перетин майже 12 годин.

За перші 12 годин роботи кордон перетнули 50 вантажівок: репортаж з ПП "Угринів-Долгобичув"

Водій Даміан Кшиклінський. Фото: Суспільне Львів

“Я побачив, що в інтернеті пишуть, що зараз 60 км тут є черги, не знаю, чи то сказали правду. Я їду додому, цього року більше не поїду в Україну, бо немає потреби, черги. Поляки тут закрили кордон, словаки теж закрили, угорці закрили, на Румунію хіба їхати. Будемо чекати вдома”, — каже водій вантажівки Даміан Кшиклінський.

Андрій Оленюк із Луцька їде до Гданська. Каже, якою дорогою буде повертатися, наразі не знає. Це вже його другий перетин, відколи триває блокада кордону.

За перші 12 годин роботи кордон перетнули 50 вантажівок: репортаж з ПП "Угринів-Долгобичув"

Черги у ПП “Угринів-Долгобичув”, 4 січня 2023 року. Фото: Ірина Качмарик/Суспільне Львів

“Якщо все буде добре, то думаю 3-4 доби і будемо їхати назад. Перший виїзд ми поверталися через Дорогуськ-Хелм. Там близько двох тижнів перетин кордону тривав, 15 днів”, — каже водій вантажівки Андрій Оленюк.

Пункт пропуску “Угринів – Долгобичув” на кордоні з Польщею був лише для перетину легкового транспорту та автобусів. Від сьогодні його відкрили для руху вантажівок тільки на виїзд з України.

За перші 12 годин роботи кордон перетнули 50 вантажівок: репортаж з ПП "Угринів-Долгобичув"

Черги у ПП “Угринів-Долгобичув”. Фото: Ірина Качмарик/Суспільне Львів

“За домовленістю польських та українських міністерств розпочався пропуск вантажних транспортних засобів загальною масою понад 7,5 тонн, які слідують через державний кордон без вантажу, окрім неочищених цистерн. Загалом за перші 12 годин роботи держкордон у напрямку виїзду з України перетнули майже 50 вантажівок”, — каже речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.

За перші 12 годин роботи кордон перетнули 50 вантажівок: репортаж з ПП "Угринів-Долгобичув"

У ПП “Угринів-Долгобичув” за перші 12 годин роботи кордон перетнули 50 вантажівок. Фото: Ірина Качмарик/Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Олександри Кучковської, заїзд порожнього вантажного транспорту на територію пункту пропуску здійснюється в порядку загальної черги. В’їзд вантажівок на територію України у цьому ПП заборонений.


Джерело: Суспільне мовлення України