Україна і світ

За $300 голова ВЛК на Хмельниччині обіцяла визнати чоловіка з вадами слуху непридатним до служби


Камʼянець-Подільський міськрайонний суд на Хмельниччині виніс вирок 57-річній голові позаштатної військово-лікарської комісії Світлані Яковенчук за вимагання й отримання хабара.

Вимагала хабаря, щоб підтвердити діагноз

Яковенчук сама запропонувала місцевій жительці всього за $300 підтвердити статус обмежено придатного, або й взагалі непридатного до служби її брату, що мав вади слуху.

Чоловік просто мав повторно пройти військово-лікарську комісію, щоб підтвердити діагноз. Тож його сестра хотіла дізнатися у голови ВЛК про перелік необхідних документів, а також узгодити місце та час проходження огляду.

Зараз дивляться

Під час спілкування зі Світланою Яковенчук остання сама запропонувала за $300 визнати військовозобов’язаного непридатним чи обмежено придатним до служби без усякого огляду.

Родичка була здивована, але погодилася. Паралельно жінка повідомила правоохоронців про дивну пропозицію, яку отримала від голови ВЛК.

Заплатить штраф і не буде більше працювати у ВЛК

Після того, як лікарка отримала означену суму, її затримали і склали протокол.

У суді лікарка свою вину визнала.

Проте, суд все ж її покарав – Яковенчук призначили сплатити 51 тис. грн штрафу – за одержання неправомірної вигоди службовою особою з використанням наданої їй влади.

Крім того, обвинувачену позбавили права протягом року обіймати посади у військово-лікарських та медико-соціальних експертних комісіях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Zaxid.net

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 16:44:43