Україна і світ

«З 2014 року чекала на росію», а тепер – під суд

Досудовим розслідуванням встановлено, що 60-річна переселенка з Донецької області, переїхавши до смт Великий Бурлук на Харківщині, під час окупації активно підтримувала дії РФ проти України, повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

«5 вересня колаборантка надала інтерв‘ю російським журналістам «Первого каналу». Жінка розповіла пропагандистам, як «з 2014 року чекала на росію». Другий підозрюваний — директор навчального закладу у с. Андріївка Куп’янського району — також активно підтримував «руський мир». У серпні він провів нараду працівників та повідомив, що навчання у закладі буде здійснюватися за російською програмою, оплата працівникам виплачуватиметься у російських рублях», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також розповіли, що 7 вересня у селищі Великий Бурлук Куп’янського району колаборант отримав російські підручники за стандартами освіти держави-агресора, які у подальшому привіз до навчального закладу. Після цього він надав вказівку працівникам роздати отримані ним російські підручники учням.

1 листопада двох колаборантів затримано в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 55-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом вчинення дій, спрямованих на впровадження освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України). 60-річна жінка підозрюється у активній участі в інформаційній діяльності у співпраці з державою-агресором (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі прокурорами обласної прокуратури ініційовано питання про обрання підозрюваними запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 02:20:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин