Україна і світ

З 1 вересня Німеччина змінює правила для українських біженців: що потрібно знати

Уряд Німеччини змінює правила перебування українських біженців на території країни. Зокрема, з 1 вересня 2022 року для українців розпочнеться відлік днів безвізового перебування на території ФРН.

До 31 серпня громадяни України, які перебували в Німеччині від початку повномасштабної війни, мають право на в’їзд до країни, незалежно від кількості днів перебування в ЄС та наявності депортації. Перебування в Німеччині до кінця літа можливе без оформлення.

Проте, згідно з новими правилами, з 1 вересня починається облік часу перебування в країні — рахуватимуться всі дні, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Якщо громадяни України вже використали 90 днів німецького безвізу, їм необхідно до 1 вересня або подати заяву на тимчасовий захист, або залишити Німеччину на три місяці.

У будь-якому випадку, українці зобов’язані подати заявку на реєстрацію за параграфом 24 AufenthG до закінчення 90 днів, якщо ця дата лежить в межах з 1 вересня по 1 грудня.

Реєстрація в Німеччині можлива на весь час війни, але після закінчення 90-денного терміну безвізового перебування українцям доведеться залишити країну на 90 днів, щоб мати можливість знову до неї в’їхати.

Також в оновлених правилах зазначають, що перехідний регламент про перебування українців у Німеччині буде продовжено до 28 лютого 2023 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Таким чином влада країни полегшує перебування українців у Німеччині, які приїдуть в країну до 20 листопада 2022 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-06 17:49:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин