Україна і світ

Юсеф Аталь дискваліфікований на 7 матчів за антисемітський пост

Професійна футбольна ліга Франції (LFP) дискваліфікувала на сім матчів захисника Ніцци Юсефа Аталя за антисемітський допис у соціальних мережах.

Про це повідомляється на офіційному сайті LFP.

Минулого тижня ФК Ніцца відсторонила Аталя до подальшого розпорядження і заявила, що він вибачився за свої дії.

Зараз дивляться

Після того, як справу розглянув комітет із етики Французької федерації футболу, дисциплінарна комісія французької ліги дискваліфікувала футболіста.

Крім того прокуратура Ніцци розпочала попереднє розслідування проти Аталя за звинуваченням у “захисті тероризму”. Футболіст також перебуває під слідством за “публічне підбурювання до ненависті або насильства через певну релігію”.

Що відомо про ситуацію?

7 жовтня палестинське угруповання ХАМАС атакувало Ізраїль ракетами та прорвавши кордони. У відповідь на це ЦАХАЛ розпочав операцію у секторі Гази, оголосивши блокаду території.

Багато спортсменів та спортивних організацій підтримали Ізраїль, але деякі атлети стали на бік Палестини, зокрема володар Золотого м’яча Карім Бензема, Ерік Кантона, Ріяд Марез, Мохаммед Салах, тенісистка Онс Жабер.

27-річний гравець збірної Алжиру та Ніцци Юсеф Аталь у жовтні у своїх соціальних мережах поширив відео, на якому мусульманський проповідник закликав влаштувати “чорний день для євреїв”. Незабаром він видалив пост і вибачився.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

18 жовтня Ніцца повідомила, що відсторонила Аталя від роботи з командою та засудила його дії. У клубі заявили, що футболіст усвідомив свою помилку.

27 жовтня Аталя за антисемітську публікацію покарала й LFP – бан включає заборону участі у матчах чемпіонату Франції та Кубка французької ліги. Дискваліфікація набуде чинності 31 жовтня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-27 19:34:19