Україна і світ

Євросоюз виділяє ще €500 млн на військову допомогу для ЗСУ

Європейський Союз оголосив про виділення ще €500 млн військової допомоги для України.

Про ухвалення такого рішення поінформував високий представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Кошти, як і раніше, виділятимуть через Європейський фонд миру (European Peace Facility). Це інструмент Євросоюзу, який покриває фінансування в оборонній та військовій сферах.

Це вже шостий транш від ЄС з початку повномасштабної війни РФ проти нашої держави. Таким чином, загальна сума військової допомоги Україні з боку ЄС зросте до €3,1 млрд.

– Поки Дмитро Кулеба звертається до Ради міністрів закордонних справ країн ЄС із бомбосховища, ми збільшуємо військову допомогу Євросоюзу до €3,1 млрд і запускаємо військову навчальну місію ЄС для України. Останні невибіркові атаки Росії не похитнуть нашої рішучості підтримувати Україну, а лише зміцнять її, – наголосив Боррель у своєму Twitter-акаунті.

Як поінформували в пресслужбі Ради ЄС, новий пакет підтримки відповідає поточним пріоритетам, визначеним Києвом.

Шостий транш буде розподілений таким чином:

• €490 млн на військову техніку для української армії;

• €10 млн – на фінансування поставок обладнання та матеріалів, таких як засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо.

Крім того, передбачено технічне обслуговування та ремонт вже наданої Україні військової техніки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Попередні транші військової допомоги для України Євросоюз погодив 28 лютого, 23 березня, 13 квітня, 23 травня та 21 липня 2022 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-17 17:50:27