Україна і світ

Єврокомісія рекомендує заморозити €7,5 млрд виплат для Угорщини через невиконання реформ

Європейська комісія рекомендувала заморозити виділення Угорщині €7,5 млрд коштів ЄС через проблеми з верховенством права.

Будапешт мав до 19 листопада ухвалити 17 реформ, узгоджених з виконавчою владою ЄС протягом літа.

— Хоча низка реформ була здійснена або перебуває на стадії реалізації, Угорщина не змогла належним чином реалізувати основні аспекти необхідних 17 заходів для виправлення ситуації… як вона зобов’язалася, – заявили в ЄК.

У підсумку Єврокомісія вирішила призупинити 65% зобов’язань для трьох операційних програм, яка становить €7,5 млрд.

Комісар з питань бюджету Йоганнес Хан заявив, що кошти не надійдуть Угорщині, доки належним чином не будуть реалізовані основні етапи реформ.

Голосування за ухвалення рекомендацій Єврокомісії щодо заморожування виплат Будапешту може відбутися 6 грудня, коли міністри економіки країн ЄС зберуться у Брюсселі.

Водночас, Комісія схвалила план відновлення Угорщини після Covid на €5,8 млрд, оскільки Угорщина єдина держава-член ЄС, план якої ще не затверджено.

Але Брюссель додав певні умови для досягнення 27 реформ Будапештом, щоб забезпечити кошти. До раніше узгоджених реформ з врегулювання верховенства права додали реформи щодо зміцнення незалежності судової системи та нові правила аудиту та звітності щодо фондів ЄС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Euronews

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-30 18:02:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин