Україна і світ

ЄС вводить додаткові мита на китайські електромобілі: що відомо

З липня Євросоюз введе додаткові мита в розмірі до 38,1% на імпортовані китайські електромобілі. Пекін назвав цей крок протекціоністським.

Про це стало відомо у середу, 12 червня, пише Reuters.

ЄС вводить додаткові мита на китайські електромобілі: що відомо

Наплив недорогих китайських електромобілів спричинив додаткові витрати для європейських виробників, у той час, коли вони борються з уповільненням попиту та падінням цін удома, згідно з підрахунками Reuters на основі даних торгівлі ЄС за 2023 рік.

Зараз дивляться

За оцінками комісії, частка китайських брендів на ринку ЄС зросла до 8% з менш ніж 1% у 2019 році та може досягти 15% у 2025 році. Ціни на китайські автомобілі зазвичай на 20% нижчі від моделей, вироблених у ЄС.

Як зазначає видання європейські політики прагнуть уникнути повторення того, що сталося з сонячними батареями десять років тому, коли ЄС вжив лише обмежених заходів для обмеження китайського імпорту, а багато європейських виробників зазнали краху.

У жовтні ЄС розпочав антисубсидійне розслідування щодо китайських електромобілів.

Реакція Пекіна

Представник міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь заявив, що розслідування ЄС є “типовим випадком протекціонізму”, а тарифи завдадуть шкоди економічному співробітництву між Китаєм і ЄС і стабільності глобального виробництва автомобілів і ланцюгів постачання.

За його словами, Пекін вживе всіх необхідних заходів для “твердого захисту” своїх законних прав та інтересів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 19:49:09