Україна і світ

ЄС має для України майже 700 тис. снарядів з обіцяного мільйона – Боррель

Фото: Depositphotos

Євросоюз підготував для України близько  700 тис. артилерійських снарядів з обіцяного мільйона, проте оборонна промисловість продовжує нарощувати вирбництво, заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель перед неформальною зустріччю міністрів закордонних справ країн ЄС.

Снаряди для України

– Зараз ми маємо близько 700 тис. боєприпасів калібру 155 мм (а точніше 650 тис.). Тобто ми ще не досягли мети. Наша промисловість нарощує свої потужності, – наголосив дипломат.

Він вкотре наголосив, що навіть коли йдеться про розглядання можливості завдання ударів по території РФ західною зброєю, Євросоюз не перебуває у стані війни.

– Ніхто не хоче воювати з Росією. Ми просто підтримуємо Україну. Але поставте себе на місце українців, яких росіяни бомбардують з місця, яке розташоване поза межами ваших можливостей. Ви б хотіли мати можливість воювати на рівних. Це війна, яка коштує українцям багато життів. Отже, ми повинні більше їх підтримувати, – підсумував Боррель.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Високий представник Євросоюзу в закордонних справах і політиці безпеки Жозеп Боррель ще у лютому під час візиту до Києва заявив про наміри ЄС надати Україні 1,155 млн боєприпасів до кінця 2024 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 13:40:49