Україна і світ

Єдиний вихід – удар у відповідь: Кулеба про газову війну РФ проти Європи

Газовий шантаж Кремля проти Європи є продовженням повномасштабної війни, яку РФ розв’язала проти України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він пояснив, що єдиний спосіб протидіяти російському шантажу – завдати удару у відповідь та позбутися газової залежності від РФ.

– Газова війна Путіна проти Європи є прямим продовженням його війни проти України. Скрізь, де він може завдати шкоди, він це зробить. Він використає будь-яку залежність Європи від Росії, щоб зруйнувати нормальне життя кожної європейської родини. Єдиний спосіб – завдати удару у відповідь та позбутися будь-якої залежності, – наголосив Кулеба.

Як відомо, в липні російський монополіст Газпром на 10 днів припиняв поставки газу через трубопровід Північний потік-1 начебто через планово-технічне обслуговування. Водночас в Єврокомісії не виключають, що Росія може повністю припинити поставки природного газу, залишивши Європу взимку без блакитного палива.

Газпром уже оголосив про зменшення постачання газу через Північний потік-1 до 20% від пропускної здатності трубопроводу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У зв’язку з цим в Євросоюзі напрацювали екстрений план скорочення споживання газу, який повинен пом’якшити наслідки можливої газової блокади з боку РФ. Цей план передбачає добровільне скорочення державами-членами ЄС споживання газу на 15% у період з 1 серпня 2022 року до квітня 2023 року.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-26 16:35:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин