Україна і світ

Якщо армія Білорусі підтримає російське угруповання, ми відповімо – звернення Генштабу

Україна відповість, якщо армія Білорусі підтримає російську агресію.

У цьому запевнив Генеральний штаб Збройних сил України білоруський народ у відеозверненні.

– Якщо армія Білорусі підтримає російську агресію, Україна відповість. Відповість так само жорстко, як відповідає всім окупантам на території України, – зазначили в Генштабі ЗСУ.

Українська сторона попереджає, що застосує весь арсенал озброєння для ударів по військових об’єктах на території Білорусі, хоч і не хоче цього робити.

– Ми не хочемо цього. Ми закликаємо всіх громадян Білорусі не виконувати накази керівництва щодо вступу до війни проти України, що є злочином згідно з конституцією Білорусі та норм міжнародного права, – зазначають у Генштабі ЗСУ.

Україна закликала народ Білорусі не розділяти відповідальність за військові злочини, які вже здійснила російська армія в Україні.

– Шановні білоруські військовослужбовці, не дайте своєму нелегітимному диктатору втягнути вас у геноцидну війну Путіна проти України. Ставки високі. Ваші життя під загрозою, – попередили в Генштабі ЗСУ.

24 жовтня в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що впродовж жовтня в Білорусі триває перевірка мобілізаційних ресурсів.

Зокрема, створені спеціальні групи при місцевих органах виконавчої влади Білорусі перевіряють та уточнюють інформацію про потенційних призовників.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 243-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-24 14:34:34