Україна і світ

Яке свято 3 вересня 2024 та від чого слід відмовитися


Сьогодні, 3 вересня, у світі відзначається кілька доволі оригінальних свят. Зокрема йдеться про День відкриття унікальності ДНК, День хмарочоса і День народження бюстгальтера.

На цю дату припадає День міста Шостка. Православні віряни згадують священномученика Антима, єпископа Нікомидійського та святого Теоктиста. Факти ICTV дізналися більше про свята цього дня, а також про іменинників та повʼязані із ним прикмети й заборони.

Яке сьогодні свято – 3 вересня 2024 року

Згідно з новим православним календарем, віряни вшановують памʼять одразу двох видатних осіб – священномученика Антима, єпископа Нікомидійського та святого Теоктиста (16 вересня за старим стилем).

Зараз дивляться

Священномученик Антим, єпископ Нікомидійський, керував церквою під час особливо жорстоких переслідувань, що почалися після пожежі в імператорському палаці, у якій звинуватили християн. Коли імператор Максиміан наказав схопити єпископа, він гостинно прийняв воїнів, що прийшли його заарештувати. Вражені цим солдати попрохали прийняти їх у християнську віру. Невдовзі після цього єпископ Антим зазнав жорстоких мук і був страчений.

Святий Теоктист був пустельником, який залишив батьківський дім у пошуках духовного усамітнення. У пустелі над Мертвим морем він знайшов духовного наставника — святого Євтимія Великого, став його учнем та прийняв постриг. Все життя Теоктист вдосконалювався у чеснотах і помер у 84 роки на руках свого вчителя.

Який сьогодні, 3 вересня 2024, день в Україні

В Україні відзначається День міста Шостка, відомого зокрема своєю сироробною промисловістю. Шостка розташована на півночі країни – у Сумській області. Назву місту дала однойменна річка, що протікає через Шостку.

Хто святкує день ангела 3 вересня

На цю дату припадає чимало іменин. Зокрема святкують власники таких імен як Андрій, Василь, Володимир, Іван, Ілля, Костянтин, Михайло, Микола, Олексій, Петро, Пилип, Роман та Сергій. Серед дівчат та жінок день ангела відзначають ті, кого звати Василиса.

Що не можна робити 3 вересня 2024 року

У народі вірили, що цього дня не слід пліткувати та сваритися, а дослухатися до чужих порад. Також не підіймали загублені кимось гроші, не рушали в далеку путь, не сваталися та не одружувалися.

Астрологи кажуть про цей день як дуже несприятливий в енергетичному плані. Не можна культивувати в собі погані думки, починати нові справи, перебувати в темних приміщеннях, носити прикраси, виготовлені з рогів та кісток.

Сьогодні, 3 вересня, необхідно обмежити споживання солодкого, відмовитися від алкоголю та не переїдати. Секс цього дня під суворою забороною

Що можна робити сьогодні

Наші пращури на цей день планували консервацію, зокрема квасили капусту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Добре провести очищувальну процедуру вогнем – запалити свічку і дати їй повністю згоріти. Цього дня можна поратися по господарству.

Народні прикмети на 3 вересня 2024

  • Багато павутини на деревах обіцяє потепління.
  • Багато ягід на горобині – восени дощитиме.
  • Жолуді вродили – січень буде зі снігом.
  • Якщо вітер холоднішає, то найближчим часом стане холодніше.
  • Якщо цього дня тепла та ясна погода – вересень буде таким же.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 05:34:59