Україна і світ

Яке свято 26 серпня 2024: найкращий час для ворожіння


Сьогодні, 26 серпня, у світі відзначають Міжнародний день актора, День музичної йоги, День туалетного паперу та Міжнародний день собак.

Згідно з православним календарем цього дня вшановують святих мучеників Адріана та Наталію. Факти ICTV дізналися більше про свята, іменинників, прикмети й заборони, що актуальні для 26 серпня.

Яке сьогодні свято – 26 серпня 2024 року

Православні віряни цього дня згадують святих мучеників Адріана і Наталію. Вони були подружжям з Нікомідії, що зазнало гонінь за часів імператора Максиміана. Колишній римський урядовець Адріан прийняв християнство, за що зазнав мученицької смерті. Його дружина Наталія, яка також була християнкою, підтримувала чоловіка до останнього подиху, супроводжуючи його у випробуваннях.

Зараз дивляться

Після мученицької смерті Адріана, Наталія залишила Нікомідію і вирушила до Візантії, де зберігала руку свого чоловіка як святиню. Провівши решту життя в молитвах, вона також відійшла.

Хто святкує день ангела 26 серпня

Привітайте з іменинами хлопчиків та чоловіків, яких звати Антон, Арсен, Василь, Веніамін, Володимир, Вольдемар, Георгій, Денис, Єгор, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій та Ян. Серед дівчат та жінок день ангела святкують Ганни та Єлизавети.

Що не можна робити 26 серпня 2024

У народі вірили, що сьогодні не можна бажати комусь зла, сумувати, тяжко працювати, давати в борг та ходити босоніж по траві.

Астрологи не радять починати нових справ або рушати в подорожі.

Що можна робити сьогодні

Це дуже вдалий день для бізнесменів, а ще для любителів солодощів. Бо 26 серпня – це єдина дата в останньому місяці літа, коли ви можете побалувати себе десертами без шкоди для здоровʼя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

День сприяє різного роду ворожінню. Стригтися теж можна, якщо не боїтеся набрати зайву вагу.

Народні прикмети на 26 серпня 2024 року

  • Над лісом куриться туман – чекайте гарного врожаю грибів.
  • Якщо багато грибів, то наступний рік буде хлібним.
  • Вітер тихо дме – погода буде суха й тепла, буревій віщує вересень з дощами.
  • Почути сову – до зміни погоди.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 05:34:56