Україна і світ

Як зробити свічку з вощини: покрокова інструкція

Свічки з вощини натуральні, з приємним ароматом воску. Вони створюють затишну атмосферу та додають гармонії оселі. Їх можна придбати, а можна виготовити самостійно.  Факти ICTV розказують, як зробити свічку з вощини в домашніх умовах.

Свічка з вощини: що знадобиться

Вощина — це натуральний віск, який виробляють бджоли, залитий в лист зі структурою сот. Це дуже ароматний, приємний на дотик матеріал. Свічки з вощини виходять не тільки дуже красивими, а й енергетично зарядженими, адже вони зроблені власними руками.

Виготовити свічку з цього матеріалу дуже просто. Достатньо взяти лист вощини та скрутити його певним чином.

Зараз дивляться

Якщо ви хочете спробувати себе у виготовленні свічок, але не знаєте, з чого почати, ми розкажемо, як зробити свічку з вощини своїми руками.

Для роботи вам знадобиться:

  • лист вощини;
  • гніт (бавовняна нитка);
  • елементи декору (стрічки, бісер, сухоцвіти, стрази тощо).

Лист вощини зазвичай має досить великий розмір, тому з нього вдасться виготовити кілька свічок. Вироби можна зробити різних розмірів або форм, створивши цілу композицію для прикрашання приміщення.

Товщина гніту підбирається залежно від розмірів свічки. Якщо ви плануєте зробити велику свічку, варто взяти нитку діаметром не менше 2 мм. В продажу можна знайти плетений гніт. Він краще горить, адже у проміжках між плетіннями є повітря, що сприяє підтримці вогню.

Для надання свічці особливого аромату майстрині насипають на лист вощини сухоцвіти. Наприклад, можна взяти лаванду, ромашку, пелюстки троянди, але не варто використовувати дуже багато натурального ароматизатора. Буде достатньо невеликої щіпки квіток або пелюсток.

Як зробити свічку з вощини — покрокова інструкція

Зробити свічку зі скрученої вощини дуже просто. Для її виготовлення:

  • Візьміть дошку великого розміру, наприклад, для розкачування тіста. Покладіть на неї вощину та відріжте лист потрібного розміру (наприклад, часто використовують розмір 12 х 39 см).
  • Нагрійте феном заготовлений лист вощини.
  • Покладіть вощину короткою стороною до себе. Далі на край покладіть гніт так, щоб 1 см його виступав за край вощини.
  • Міцно притисніть гніт до вощини й, постійно нагріваючи феном, скрутіть циліндр навколо гніту. Якщо спроба вийде невдалою, не переживайте, розмотайте свічку та перекрутіть знову.
  • Край вощини також потрібно гарно нагріти та притиснути до корпусу свічки, щоб не відходив.

Якщо ви бажаєте виготовити товсту свічку, то поверх тонкої треба накрутити другу смужку вощини й так далі, поки не вийде бажана товщина.

Для виготовлення конічної свічки необхідно розрізати ножем вощину по діагоналі на два трикутники. Далі розвернути довгим краєм до себе, покласти на нього гніт і, підігріваючи феном, загорнути свічку. В результаті вийде красива конічна свічка.

Готові свічки з вощини можна прикрасити на власний смак. З декором вони виглядатимуть святковіше, привертатимуть увагу та підійматимуть настрій.

Для того щоб задекорувати  свічку з вощини, можна :

  • розподілити палички кориці навколо свічки та перев’язати їх стрічкою або кольоровою ниткою;
  • відрізком мережива обгорнути свічку та зафіксувати тканину красивою стрічкою. За бажанням прикрасити бісером;
  • зафіксувати стрічкою або ниткою букет сухоцвітів;
  • використати для декору різні спеції — гвоздику, листя лайма, зірочки анісу, гілочки розмарину та чебрецю;

Прикрасити свічку з вощини можна з допомогою пелюстків троянд, сухоцвітами ромашки, волошки тощо. Для зимового варіанту декору свічок можна використовувати сушені цитрусові, гілки хвої або лавру.

Дивіться відео, як самостійно зробити свічку з вощини:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-16 15:09:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин