Україна і світ

Як закрити груші на зиму: рецепт без стерилізації Дивіться простий рецепт, як закрити груші цілком на зиму – в нашому матеріалі. 15 Серпня, 18:01


Ми знаємо легкий та простий рецепт, як закрити груші на зиму. Груші, закриті цілком, стануть справжнім делікатесом на вашому зимовому столі.

Як смачно закрити груші на зиму – читайте в матеріалі.

Закриті за цим рецептом груші стануть чудовим доповненням до будь-якого столу – вони зберігають свій ніжний смак, структуру і приємну кислинку, яка відмінно поєднується з гарячими напоями, десертами та навіть м’ясними стравами.

Зараз дивляться

Рецепт: як закрити груші на зиму

Для цього типу консервації найкраще підходять сорти груш, які добре тримають форму після термічної обробки, наприклад, Конференція чи Вільямс.

Інгредієнти:

  • груші (цілі, без шкірки) – кількість залежить від об’єму банок
  • цукор – 200 г на кожну трилітрову банку
  • лимонна кислота – 0,5-1 ч. л. на кожну банку

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо хочете додати заготівлі особливого аромату, можна покласти в банку гілочку м’яти, декілька гвоздик чи шматочок кориці.

Як закрити груші цілком на зиму:

  1. Почніть з ретельного миття груш. Обирайте тільки цілі, без пошкоджень та гнилі. Це важливо, адже будь-яка мікротріщина або пошкодження можуть вплинути на якість консервації. Зніміть шкірку з кожної груші, залишивши плоди цілими.
  2. Викладіть груші в стерилізовані банки. Залийте окропом так, щоб вода повністю покрила їх. Накрийте банки стерилізованими кришками і залиште на 30 хвилин. Цей етап допомагає грушам добре пропаритися, що важливо для подальшого зберігання.
  3. Через 20-30 хвилин злийте пахучий маринад з банок у каструлю і доведіть його до кипіння. Тим часом додайте у кожну трилітрову банку по 200 г цукру і 0,5-1 ч. л. лимонної кислоти. Лимонна кислота не тільки допоможе зберегти світлий колір груш, але й додасть варення приємної кислинки, яка збалансує солодкість.
  4. Коли сироп закипить, проваріть його 2 хвилини та знову перелийте до груш в банках.
  5. Закатайте банки з грушами, переверніть та укутайте ковдрою. Залиште на декілька днів і перенесіть на зберігання у комору.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-15 18:06:08