Україна і світ

Як взаємодіяти з ветеранами: у МОЗ назвали основні принципи спілкування

Перехід до цивільного життя по поверненню з війни – це складний процес, тому важливо навчитися взаємодіяти з нашими воїнами. Тоді вони зможуть по-троху повертатися у звичне життя: займатися улюбленою справою, закохуватися – просто жити.

У Міністерстві охорони здоровся розповіли, як правильно спілкуватися та взаємодіяти з ветеранами.

Історія ветеранки  

Своєю історією поділилась Катерина Галушка – бойова медикиня, служила в добровольчому батальйоні Госпітальєри, зараз вона працює в благодійному фонді.

Зараз дивляться

Жінка розповідає, що їй було важко повернутися до звичного життя – не на фронті.

– На війні від тебе вимагають мінімум: вижити й зробити так, щоб вижили інші. У цивільному житті все здається значно складнішим, і звикнути до цього вже не так просто, – каже Катерина.

Як взаємодіяти з ветеранами

Важливо усвідомлювати, що будь-де: на вулиці, в ресторані чи у ліфті – можуть бути люди, які мають свою історію на війні.

Ветерани – це звичайні люди, але зі спогадами, яких не мають цивільні. Вони можуть пригадувати, як вивозили полеглих воїнів десь з-під Авдіївки, або щоразу відтворювати в пам’яті образи вже погиблих побратимів.

Саме тому при взаємодії цивільні-ветерани головне – дотримуватися основних принципів поваги та толерантності.

Що можна, а що ні запитати у військового, як правильно подякувати та запропонувати допомогу – відповідь на ці питання є на сайті Всеукраїнської програми ментального здоровʼя Ти як?.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-08 12:35:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин