Як приготувати та смажити відбивні: рецепти курячих і свинячих відбивних
Відбивні – страва проста, але дуже смачна, яке підходить для будь-якої нагоди: від обіду в будній день до святкової вечері.
Як приготувати відбивні з курки та свинини – читайте в матеріалі.
Куряче філе та свинину зручно нарізати, коли м’ясо злегка підморожене. Це особливо практично при підготовці рівних шматочків для відбивних або стейків. Достатньо покласти філе в морозилку на 30 хвилин перед нарізанням, і ви отримаєте ідеальні шматочки.
Як готувати відбивні з курки: рецепт
Додати особливого аромату курячим відбивним допоможуть куркума, чебрець і майоран.
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г
- яйця – 2 шт.
- борошно пшеничне чи кукурудзяне – 100 г
- сіль, перець – до смаку
- спеції (паприка, часник, сушений базилік) – за бажанням
- олія – для смаження
Приготування:
- Розріжте куряче філе на пласти середнього розміру, посоліть і поперчіть з обох боків. Накрийте їх харчовою плівкою і злегка відбийте.
- Збийте яйця в окремій мисці з дрібкою солі та спецій. Насипте борошно на пласку тарілку, також додавши трішки солі та спецій.
- Розігрійте сковорідку з олією.
- Обкачайте кожен шматочок курячого філе спочатку в борошні, а потім умочіть у збиті яйця.
- Як смажити відбивні в борошні та яйці. Викладіть відбивні з курячого філе на сковорідку і смажте по 3–4 хвилини з кожного боку до золотавої скоринки.
- Викладіть готові відбивні на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Подавайте з овочами чи улюбленим гарніром. Наприклад, буде дуже смачно з картопляним пюре.
Як приготувати свинячі відбивні на сковороді
До свинячих відбивних підходять ще такі спеції, кмин, майоран, розмарин, чебрець, коріандр, мускатний горіх, гірчичний порошок, мелений лавровий лист і суміш італійських трав. Лимонний перець також добре доповнить смак м’яса, додаючи свіжу пікантну нотку.
Інгредієнти:
- свинина (м’якоть) – 500 г
- яйця – 2 шт.
- борошно пшеничне – 100 г
- сіль і перець – до смаку
- гранульований часник, паприка – за бажанням
- олія – для смаження
Приготування:
- Наріжте м’ясо на шматочки товщиною приблизно 1-1,5 см. Посоліть шматочки м’яса та поперчіть. Накрийте їх харчовою плівкою та відбийте з обох сторін.
- Збийте яйця з дрібкою солі та улюбленими спеціями. На окрему тарілку насипте борошно, додайте сіль і спеції, перемішайте.
- У сковороді розігрійте олію. Кожен шматочок м’яса обкачайте спочатку в борошні, потім викладіть у збиті яйця.
- Обсмажуйте на розігрітій сковорідці по 4-5 хвилин з кожного боку, поки відбивні не набудуть приємного кольору. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-11 14:33:00