Україна і світ

Як приготувати та смажити відбивні: рецепти курячих і свинячих відбивних


Відбивні – страва проста, але дуже смачна, яке підходить для будь-якої нагоди: від обіду в будній день до святкової вечері.

Як приготувати відбивні з курки та свинини – читайте в матеріалі.

Куряче філе та свинину зручно нарізати, коли м’ясо злегка підморожене. Це особливо практично при підготовці рівних шматочків для відбивних або стейків. Достатньо покласти філе в морозилку на 30 хвилин перед нарізанням, і ви отримаєте ідеальні шматочки.

Як готувати відбивні з курки: рецепт

Додати особливого аромату курячим відбивним допоможуть куркума, чебрець і майоран.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно пшеничне чи кукурудзяне – 100 г
  • сіль, перець – до смаку
  • спеції (паприка, часник, сушений базилік) – за бажанням
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Розріжте куряче філе на пласти середнього розміру, посоліть і поперчіть з обох боків. Накрийте їх харчовою плівкою і злегка відбийте.
  2. Збийте яйця в окремій мисці з дрібкою солі та спецій. Насипте борошно на пласку тарілку, також додавши трішки солі та спецій.
  3. Розігрійте сковорідку з олією.
  4. Обкачайте кожен шматочок курячого філе спочатку в борошні, а потім умочіть у збиті яйця.
  5. Як смажити відбивні в борошні та яйці. Викладіть відбивні з курячого філе на сковорідку і смажте по 3–4 хвилини з кожного боку до золотавої скоринки.
  6. Викладіть готові відбивні на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Подавайте з овочами чи улюбленим гарніром. Наприклад, буде дуже смачно з картопляним пюре.

Як приготувати свинячі відбивні на сковороді

До свинячих відбивних підходять ще такі спеції, кмин, майоран, розмарин, чебрець, коріандр, мускатний горіх, гірчичний порошок, мелений лавровий лист і суміш італійських трав. Лимонний перець також добре доповнить смак м’яса, додаючи свіжу пікантну нотку.

Інгредієнти:

  • свинина (м’якоть) – 500 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно пшеничне – 100 г
  • сіль і перець – до смаку
  • гранульований часник, паприка – за бажанням
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Наріжте м’ясо на шматочки товщиною приблизно 1-1,5 см. Посоліть шматочки м’яса та поперчіть. Накрийте їх харчовою плівкою та відбийте з обох сторін.
  2. Збийте яйця з дрібкою солі та улюбленими спеціями. На окрему тарілку насипте борошно, додайте сіль і спеції, перемішайте.
  3. У сковороді розігрійте олію. Кожен шматочок м’яса обкачайте спочатку в борошні, потім викладіть у збиті яйця.
  4. Обсмажуйте на розігрітій сковорідці по 4-5 хвилин з кожного боку, поки відбивні не набудуть приємного кольору. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-11 14:33:00