Україна і світ

Як приготувати ідеальний бограч | Здоров’я

У кожного кухаря – свій унікальний підхід до приготування бограчу.

Ділимось рецептом страви від шеф-кухаря Алекса Якутова.

До речі, він як справжні віртуоз додав до бограчу власні смакові удосконалення.

Зараз дивляться

Інгредієнти

Для бульйону

  • 1 кг курячих суглобів
  • 1кг телячих ніг та хвостів
  • 1 кг свинячих ніг та хвостів
  • 5 шт. лаврового листя
  • 20 шт. ялівцевих ягід
  • 10 шт. гвоздики
  • чорний перець
  • кілька гілок чебрецю та петрушки

Для бограчу

  • 3 цибулини
  • 2 морквини
  • 1 корінь петрушки
  • 1 корінь пастернаку
  • 1 корінь селери
  • 5 шт. болгарського перцю
  • 500 г помідорів
  • 1 шт. перцю чилі
  • 1 головка часнику
  • 5 картоплин
  • 300 г свинини на кістках
  • 200 г сала
  • 200 г шовдри
  • кілька гілок кінзи, сухої петрушки
  • перець чилі, цукор, перець, сіль за смаком
  • кілька грам коріандру, паприки, ялівцевих зерен

Приготування

Бульйон

  1. Суглоби, ноги та хвости помістити до каструлі. Довести до кипіння та залити нову воду.
  2. Створити букет із спецій. Все помістити у марлю, покласти у каструлю.
  3. Варити на маленькому вогні 6-7 годин. Потім бульйон процідити.

Бограч

  1. Порізати кубиками моркву, корінь селери та петрушки, болгарський перець, часник, картоплю.
  2. Помістити у каструлю сало та шовдру. Томити на маленькому вогні.
  3. Обсмажити на олії моркву, коріння селери, пастернаку, петрушки.
  4. До напівготових овочів додати порізаний перець, перебиті помідори, сухий чилі, цукор. Все ретельно перемішати.
  5. У ступці перетерти спеції: коріандр, паприку, ялівцеві зерна. Додати до овочів.
  6. Обсмажити картоплю та додати до овочів. Обсмажити свинину та додати до овочів.
  7. Перемістити усі інгредієнти в каструлю та залити бульйоном. Додати зелень кінзи та петрушки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-11 14:52:41