Україна і світ

Як приготувати фазана: добірка смачних рецептів

Страви з фазана відзначаються неперевершеним смаком та вишуканістю. Але як приготувати фазана, щоб страва вийшла смачною та апетитною, знають не всі.

Отже, найкраща добірка смачних рецептів, ідеї, що готують із фазана та важливі поради – читайте в нашому матеріалі.

Як приготувати фазана

Який рецепт приготування ви не обрали б, важливо підготувати птицю перед готівкою.

Чи потрібно вимочувати фазана перед його приготуванням? Це запитання часто хвилює тих, хто збирається готувати цей делікатес. Насправді вимочування у солоній воді допоможе позбутися від специфічного запаху. Рекомендується вимочити тушку у холодній воді з додаванням солі протягом 12 годин, періодично зливаючи та замінюючи воду. Після цього м’ясо стане світлішим, а неприємний запах зникне.

Тепер, коли м’ясо підготовлене до приготування, можна перейти до смачних рецептів приготування фазана.

Попри те, що приготування цієї птиці може здатися складною справою, з нашими перевіреними часом рецептами ви зможете легко справитися з цим.

Що готують з фазана?

Безліч смачних страв! Фазана можна тушкувати, запікати або смажити.

  • При запіканні у духовці птицю можна нафарширувати травами, грибами, картоплею зі шматочками чи крупою з овочами (рис, гречка або булгур).
  • При тушкуванні варто додати різні прянощі та трави.
  • Смажена дичина буде смачніша, якщо попередньо замаринувати її у вині.
  • Для любителів активного відпочинку на свіжому повітрі, можливість приготувати птицю прямо на багатті – це особливе задоволення. Свіжа дичина, приготована на відкритому повітрі, завжди має особливий смак та аромат.

Незалежно від обраного способу приготування, ви можете бути впевнені, що смак м’яса фазана вам сподобається.

Фазан: рецепт у духовці

М’ясо фазанів чудово поєднуються зі смаком червоного вина.

Інгредієнти:

  • фазан (вимочений та нарізаний шматочками) – 1,5 кг
  • вино червоне сухе – 1-2 склянки
  • вода або бульйон – 1 склянка
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 5 ст. л.
  • цибуля (бажано біла або шалот) – 2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • карі – 1 ч. л.
  • зіра – 0,5 ч. л.

Як приготувати фазана у духовці:

  1. У глибокій сковороді на розігрітій суміші вершкового масла та олії обсмажити фазана до приємного рум’яного кольору. Наприкінці смаження додати сіль та усі спеції.
  2. Викласти шматочки м’яса у миску і залити вином.
  3. Олію, в якому смажилося м’ясо, перелити у чисту сковороду та розігріти. Обсмажити на ній нарізану кружальцями моркву та нарізану великими шматками цибулю.
  4. У форму для запікання викласти овочі та м’ясо (без вина) та перемішати. Влити у форму 1 склянку води або бульйону.
  5. Скільки часу готується фазан у духовці? Для приготування смачного м’яса фазана достатньо 50 хвилин приготування у духовці за 200 °C. Під час приготування часто поливайте соком, що виділяється.

Фазан тушкований з пряними травами

  • фазан (вимочений) – 1 шт. (від 1 кг)
  • жир або олія – для смаження
  • вода – 3 склянки
  • перець болгарський – 1 шт.
  • сіль, перець, розмарин, тим’ян, куркума – до смаку

Як приготувати фазана на сковороді з пряними травами:

  1. Тушку розрізати по грудці навпіл, але не повністю. Замотати в декілька шарів харчової плівки й відбити кухонним молоточком з обох боків.
  2. Натерти сумішшю спецій, загорнути у харчову плівку і залишити за кімнатної температури на 30 хвилин.
  3. Обсмажити тушку у глибокій сковороді у жиру або на олії до приємного кольору.
  4. У сковороду до птиці влити воду і тушкувати, після її закипання, під кришкою близько 1 години. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 17:40:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин