Україна і світ

Як приготувати цибулевий пиріг із плавленими сирками: рецепт та поради


Якщо ви любите закусочну випічку з ніжним смаком, обов’язково спробуйте приготувати цибулевий пиріг з плавленими сирками!

Це простий і доступний рецепт, який не потребує дріжджового тіста та довгого приготування. Детальніше, як приготувати цибулевий пиріг з плавленими сирками та поради – в нашому матеріалі.

Цибулевий пиріг з плавленими сирками: рецепт

Ідеальний варіант для сімейного обіду або вечері!

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 7 ріпчастих цибулин
  • 6 плавлених сирків
  • 4 яйця
  • 1 пучок кропу
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль, перець – до смаку
  • олія – для смаження

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 3 ст. л. сметани
  • 1,5 склянки борошна
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Плавлені сирки поміщаємо у морозилку на 15-20 хвилин. Це робимо для того, щоб було зручніше їх натирати.
  2. Цибулю почистити, помити та дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію, викласти цибулю, посипати її цукром та обсмажити до приємного кольору. Після цього влити 3 ст. л. води та тушкувати до м’якості.
  3. Для тіста змішати розм’якшене масло зі сметаною та дрібкою солі, поступово всипати борошно та замістити тісто.
  4. Для начинки сирки дістати з морозилки та натерти на грубій тертці. Кріп промити, обсушити, нарізати та перемішати з тертим плавленим сирком. Додати смажену цибулю, яйце. Посолити, поперчити та перемішати.
  5. Форму для випікання застелити пергаментом. Тісто розділити на 2 частини (у співвідношенні 2:1). Більшу частину розкачати тонким шаром і викласти у форму.
  6. Викласти сирну начинку на тісто, накрити другим розкачаним шаром та защипнути краї.
  7. Верх пирога змастити жовтком, змішаним з дрібкою цукру.
  8. Випікати у духовці за 180 градусів близько 40-45 хвилин.
  9. Дати пирогу охолонути та нарізати. Смачного!

Пиріг можна зберігати у холодильнику до 3 днів, а перед подачею варто трохи підігріти.

Цибулевий пиріг з плавленими сирками: поради

  • Найкраще підходять класичні плавлені сирки без добавок, але можна взяти сирки з грибами або зеленню для цікавого смаку.
  • Тонкощі приготування тіста. Якщо тісто кришиться, додайте ще ложку сметани. Якщо надто липке – трохи більше борошна.
  • Як зробити пиріг ще смачнішим. Додайте трохи твердого сиру чи смажених печериць у начинку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-19 22:31:00