Україна і світ

Як прибрати запах ніг: способи в домашніх умовах

Часто люди стикаються з проблемою неприємного запаху ніг. Особливо це бентежить, коли доводиться знімати взуття — в гостях, у потязі, у лікаря тощо. Але не варто хвилюватися! За допомогою простих способів можна легко позбутися неприємної проблеми.

Як прибрати неприємний запах ніг в домашніх умовах — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Як прибрати неприємний запах ніг: прості поради

Неприємний запах ніг виникає через підвищену пітливість ніг, або захворювання, яке називається бромодоз. Щоб його діагностувати та вилікувати необхідно звернутися за консультацією до лікаря.

Зараз дивляться

Самостійно зменшити інтенсивність неприємного запаху від ніг можна, якщо носити спеціальне взуття та дотримуватись належної гігієни.

Основне правило профілактики, яке допоможе прибрати запах — не давати ногам пітніти й “запарюватися”.

  • Обирайте взуття, яке добре пропускає повітря або має отвори. Це допоможе зменшити потовиділення та вологість.
  • Уникайте гумового взуття або з неякісних штучних матеріалів.

Зменшити потовиділення також допоможуть перевірені домашні способи. Дізнаймося, як прибрати запах ніг народними засобами.

Як прибрати запах ніг народними засобами

Прибрати запах ніг у домашніх умовах допоможуть:

  • Ванночки із соди. Налийте у ємність теплу воду, додайте соду (приблизно 1 ст. л.) та потримайте ноги у розчині 10 хвилин. Після цього витріть їх та присипте тальком.
  • Столовий оцет вважається дуже дієвим засобом у боротьбі з неприємним запахом ніг. Налийте у ємність теплу воду, додайте 1 ч. л. оцту та потримайте ноги у розчині.
  • Ванночки з травами. При підвищеній пітливості ніг можна використовувати лікарські трави – календулу, чистотіл, дубову кору, ромашку тощо. Заваріть декілька чайних ложок трави, процідіть, трохи охолодіть та потримайте ноги у відварі.
  • Ефірна олія. Щоб не заварювати лікарські трави можна скористатися ефірними оліями. Додайте декілька крапель у воду та потримайте ноги у розчині. Добре працюють з неприємним запахом ніг дуже ароматні олії – лавандова, евкаліптова, м’ятна, олія чайного дерева. Вони також вважаються антисептичними.
  • Сіль також може допомогти у боротьбі з запахом ніг. Додайте у воду кухарську або морську сіль, та потримайте ноги приблизно 10-20 хвилин. Після цього, добре витріть та присипте тальком.

Ми розповіли,як прибрати неприємний запах ніг у домашніх умовах. Якщо жоден зі способів вам не підходить, тоді варто звернутися за консультацією до лікаря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-30 19:25:00