Україна і світ

Як правильно їсти хінкалі: корисні поради


Хінкалі — одна з кулінарних візитівок Грузії. Це страва, яка являє собою невеличкі шматочки тіста із м’ясною начинкою та бульйоном всередині.

Вони трохи схожі на звичні нам пельмені, равіолі та манти. Проте мають деякі особливості, серед яких — правила вживання. Адже тільки так можна по-справжньому насолодитися неймовірним смаком грузинської кухні.

Як правильно їсти хінкалі в ресторані та вдома — читайте на Фактах ICTV.

Як правильно їсти хінкалі — послідовність дій

Хінкалі вживаються виключно руками. Якщо користуватися столовим приладдям, то бульйон, що є всередині, витече на тарілку і смак загубиться.

  • Спочатку необхідно взяти хінкалі за хвостик, перевернути мішечком до гори та обережно відкусити.
  • Зробити це необхідно так, щоб весь сік потрапив до рота. Простіше кажучи — кусаємо та випиваємо бульйон, що є всередині.

Далі постає питання — чи потрібно їсти хвостики хінкалі?

Відповідь — ні, хвостик у жодному разі ми не їмо, а залишаємо на тарілці.

Ніжка в хінкалі є допоміжним елементом, тому її не можна вживати. Якщо її з’їсти, то це може зашкодити шлунку, адже тісто в цій частині має щільну структуру та дуже погано проварюється. До того ж хвостик несмачний і його важко жувати.

Хінкалі — це той самий випадок, коли залишки їжі на тарілці не образять людину, яка їх приготувала.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-13 18:36:21