Україна і світ

Як квітуче Богородичне росіяни перетворили на село-привид

Донецька обласна військова адміністрація оприлюднила відео з наслідками ворожих обстрілів села Богородичне, яке наразі жорстоко понівечене і перетворилося на село-привид, у якому не залишилося жодної цілої будівлі.

«Богородичне — одне з численних сіл Донеччини, понівечених росіянами. Активні бойові дії тривали тут навесні, з літа до 11 вересня село було в окупації. За цей час воно було повністю знищене – не лишилося жодної цілої будівлі. Тепер це село-привид. Єдине, що залишається після росіян, – це руїни та гори сміття», – йдеться в дописі до відео.

«Все своє — відвоюємо і відбудуємо!», – наголосили в ОВА.

Довідково: Богородичне — село у Краматорському районі Донецької області, розташоване  на правому березі річки Сіверський Донець, у  4,7 км  від Святогірська. Населення до війни становило 794 особи. Село було засноване у ХVII столітті як поселення біля Святогірської лаври. Влітку 2022 року село було захоплене російськими військами внаслідок їхнього наступу на Святогірськ. 11 вересня звільнене Збройними Силами України, на наступний день також був звільнений Святогірськ. Під час окупації Богородичне дуже постраждало від зс рф, у селі залишилося лише 2 людини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Донецька ОВА

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-20 06:21:03