Україна і світ

Як безкоштовно отримати ліки від деменції – інструкція

В Україні з’явилась можливість отримати безкоштовні ліки для людей, хворих на деменцію. Як це зробити – у матеріалі Факти ICTV.

Що таке деменція

Деменція — це синдром, який вражає клітини головного мозку, що призводить до проблем з пам’яттю, зниження когнітивних функцій, мовних порушень, а також дезорієнтації в часі та просторі.

Наразі хвороба вважається невиліковною, але можна уповільнити її прогресування завдяки препаратам, які  допомагають підтримувати пацієнтів у стабільному стані.

Зараз дивляться

Без прийому ліків симптоми деменції поступово погіршуються, а самі хворі втрачають можливість самостійно виконувати повсякденні завдання.

Як отримати ліки безкоштовно

Щоб покращити якість життя людей з деменцією, благодійний фонд Незабутні за підтримки міжнародної організації Americares забезпечує їх протягом трьох місяців наступними препаратами:

  • Мемокс (Мемантину гідрохлорид);
  • Донекс (Донепезил);
  • Кветирон (Кветіапін);
  • Ерідон (Рисперидон).

Отримати безкоштовні ліки можна, якщо зателефонувати на Всеукраїнську гарячу лінію з питань деменції 0 800 30 88 30  або заповнити заявку на сайті,  додавши фото паспорту пацієнта, його ІПН, рецепт на потрібні препарати та документ, який підтверджує діагноз.

Відправка відбувається Новою Поштою за рахунок організації.

Джерело: Незабутні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-15 13:53:08