Україна і світ

Хто найбагатша людина в Україні – оцінка Forbes

Фото: Getty Images

Станом на 22 серпня 2024 року, згідно з даними Bloomberg Billionaires Index, найбагатшою людиною став Ілон Маск. Його статки сягнули $246 млрд. Від початку року він збагатився на $16,7 млрд. У список 500 найбагатших людей, за версією Bloomberg Billionaires Index, жоден з українців не потрапив.

Війна в Україні суттєво вплинула на добробут не лише звичайних людей, а й мільярдерів. Докладніше про те, хто зараз найбагатша людина в Україні, читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хто найбагатша людина в Україні за версією Forbes

Рінат Ахметов за версією Forbes Україна залишається найбагатшою людиною в Україні, але його статки значно скоротилися. Усі інші мільярдери зі списку також втратили в грошах за рік.

Зараз дивляться

Рейтинг Forbes українських мільярдерів:

  • Рінат Ахметов (DTEK, “Метінвест”) – $4 млрд (785 місце), втратив $1,7 млрд за рік.
  • Віктор Пінчук (Interpipe) – $2 млрд (1623 місце), втратив $100 млн за рік.
  • Вадим Новинський (Smart Holding) – $1,2 млрд (2410 місце), втратив $200 млн за рік.
  • Костянтин Жеваго (Ferrexpo) – $1,2 млрд (2410 місце), втратив $100 млн за рік.
  • Геннадій Боголюбов (“Приват”) – $1 млрд (2692 місце), втратив $100 млн за рік.

Зі списку вибув Ігор Коломойський, статки якого становлять $1 млрд. Загальна кількість українських мільярдерів у 2024 році склала 5 осіб.

Як змінилися статки найбагатшої людини в Україні від початку війни

Найбагатший українець зазнав величезних матеріальних втрат через війну. Суттєво постраждали металургійні, енергетичні та аграрні активи. Медіабізнес – “Медіа Група Україна” – Ахметов закрив.

Після російського вторгнення він залишається в країні. Хоча до війни Ахметов багато часу проводив за кордоном. Він має будинок у Лондоні, який зараз коштує близько $240 млн, і віллу Les Cedres у Франції, вартістю $200 млн. “Метінвест”, співзасновником якого є бізнесмен Вадим Новинський, – основа бізнес-імперії Ахметова.

Заводи Ахметова в Запорізькій і Дніпропетровській областях працюють не на повну потужність. Під удар російських ракет потрапили теплові електростанції Ахметова, що входять до групи ДТЕК.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ахметов залишається першим у списку українського Forbes. Він сподівається компенсувати збитки коштом Росії, проти якої подав позов до ЄСПЛ. Загальна сума позову може сягнути $20 млрд.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 11:56:54