Україна і світ

характеристики та в чому її особливість

Російський президент Володимир Путін знову почав лякати світ ядерною зброєю. Так, очільник Кремля заявив, що Росія буцімто успішно випробувала нові ядерні ракети.

Мовиться про ракети типу Буревісник, які здатні нести ядерний боєзаряд. Що відомо про ракету Буревісник: основні характеристики та особливості – читайте в матеріалі.

Ракета Буревісник: характеристики зброї 

Військовий експерт Олексій Гетьман вважає, що ракета Буревісник – це російська розробка ракети з ядерним двигуном. Ще в Радянському Союзі цю ідею намагалися втілити, однак згодом від неї відмовилися. Адже поставити ядерний реактор, який буде виробляти тепло, який в різні способи буде використовуватись, технічно вкрай складно.

Зараз дивляться

Однак згодом росіяни повернулися до цієї ідеї, і вирішили, що таку ракету можна зробити. Однак поки що жодного разу вона не полетіла. Адже технічно – це вкрай важке завдання.

По-перше, в ній – доволі важкий двигун. Він набагато важчий, ніж двигун звичайного типу. Також він має охолоджуватися, як і будь-який ядерний реактор.

Тому я вважаю, що їм (російським розробникам, Прим. Ред), важливо розповідати про те, що ракета Буревісник – неймовірно сучасна розробка, аби задовольнити Путіна.

Поки що інженери намагалися зробити понад 10 пусків цієї ракети. І жоден з них – не увінчався успіхом, – додав експерт.

Ракета Буревісник: чому немає повної інформації про характеристики зброї

Детальні характеристики зброї російські розробники не афішують.

На сайтах місцевих ЗМІ пишуть про необмежену дальність, найчастіше – за словами президента Росії.

Низка російських ЗМІ стверджують, що штормовий птах (переклад Буревісника російською), здатен подолати практично всі системи перехоплення. Його технічні характеристики класифікуються як секретні.

Скрін – YouTube

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-06 18:14:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин