Україна і світ

Хакери здійснили атаку на Santa Barbara Systems, яка ремонтує Leopard для України

Підрозділ General Dynamics GD.N іспанської компанії Santa Barbara Systems, яка займається ремонтом та оновленням танків Leopard для доставлення в Україну, зазнав кібератаки. Його сайт припинив роботу.

Як повідомило видання Голос Америки, речник General Dynamics у Німеччині сказав, що оборонний підрядник досі аналізує причину збою сайту. Він додав, що всі його операції в Європі працюють нормально.

Кібератака на General Dynamics GD.N: що відомо

Відповідальність за кібератаку взяла на себе проросійська хакерська група NoName, У Telegram вони заявили, що це була розподілена атака типу “відмова в обслуговуванні” (DDoS).

Зараз дивляться

— Ми направили наші DDoS-ракети на сайти в русофобській Іспанії, – написала група, яка часто спрямовує такі дії проти країн, які підтримують Україну.

У травні НАТО заявило, що за посиленням гібридних атак на компанії та інфраструктуру в країнах-членах стоїть Росія. У Москві відкинули звинувачення, заявивши, що це нібито “дезінформація”.

Santa Barbara Systems займається збиранням танків Leopard та артилерії для іспанської армії, а також допомагає відновлювати законсервовані танки Leopard для подальшої передачі українській армії.

Минулого тижня Іспанія пообіцяла €1 млрд на військову підтримку України цього року, яка, за повідомленнями місцевих медіа, містить 19 танків Leopard 2A4.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-05 17:22:25