Україна і світ

Вже може говорити: що відомо про стан письменника Салмана Рушді після нападу

Скандально відомий британський письменник індійського походження Салман Рушді вижив після ножових поранень, яких завдав йому 24-річний Хаді Матар під час виступу у Нью-Йорку 12 серпня.

Його агент Ендрю Вайлі підтвердив, що Рушді відключили від апарату штучної вентиляції легенів, і він знову розмоляє. Водночас, за його словами, у письменника пошкоджено нерв на руці, вражена печінка, а ще він може втратити око.

75-річному письменнику роками погрожували вбивством за його роман Сатанинські вірші, який деякі мусульмани вважають богохульством.

12 серпня Хаді Матар зі штату Нью-Джерсі  вибіг на сцену та завдав Рушді щонайменше 10 ударів ножем в обличчя, шию та живіт. Напередодні на судовому засіданні він не визнав себе винним у замаху на вбивство. Мотив нападу досі невідомий.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проте прокурори кажуть, що напад на письменника був спланованим. Матар заздалегідь отримав перепустку на захід, де виступав Рушді, і прибув на день раніше з підробленими документами. Суддя постановив взяти його під варту без права внесення застави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-14 14:07:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин