Україна і світ

Вступ України до НАТО та ЄС відповідає інтересам Заходу – Дмитро Кулеба

Лише повна інтеграція України в європейські та євроатлантичні інституції забезпечить процвітаючий, мирний, вільний і демократичний світ для всіх.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на саміті Україна-Оксфорд 2023.

– Членство України в ЄС і НАТО не слід сприймати як благодійність чи відкуп. Воно становить прагматичний інтерес для самої європейської спільноти. Членство України в ЄС та НАТО стане гарантією довгострокового миру та стабільності, – йдеться в повідомленні.

Кулеба зазначив, що невизначеність чи “утримання України на периферії” здатні лише спонукати подальшу російську агресію, що не в інтересах Європи.

Зараз дивляться

– Не треба оглядатися на те, що скажуть в Москві. З Путіним (російський диктатор Володимир Путін, – РЕД.) все скінчено. Він виклав усі свої карти на стіл. Він банкрут. Але Україна має перемогти, щоб він не отримав винагороду за все вчинене. Ми обов’язково здобудемо її за тривкої та вчасної підтримки партнерів, – наголосив глава МЗС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що уряд Німеччини сповільнює постачання боєприпасів для України, та закликав Берлін прискорити вирішення питання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-13 17:59:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин