Україна і світ

Вперше в історії відносин: Зеленський провів переговори з президентом Нігеру

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з лідером Нігеру Мохамедом Базумом. Це сталося вперше в історії двосторонніх відносин між двома країнами.

Про це глава держави поінформував в своєму офіційному Twitter-акаунті. Темою розмови, серед іншого, була продовольча безпеки та роль у ній України як гаранта.

Крім того, Зеленський подякував за підтримку України в Організації Об’єднаних Націй.

– Провів перші в історії відносин перемовини з президентом Нігеру Мохамедом Базумом. Подякував за підтримку України в ООН, домовилися про розвиток двосторонньої співпраці та координацію участі в міжнародних проєктах. Запевнив, що Україна залишатиметься гарантом продовольчої безпеки, – наголосив Зеленський.

Як відомо, 22 липня в Стамбулі представники України, Туреччини та ООН підписали угоду про розблокування експорту українського зерна з портів на Чорному морі.

Зерновий коридор почав працювати 1 серпня, коли з порту Одеси вийшло перше вантажне судно RAZONI з українською агропродукцією.

Водночас 6 серпня до України вперше з початку розв’язаної РФ повномасштабної війни прибуло судно під завантаження – балкер FULMAR S.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Моніторинг роботи морського зернового коридору здійснює спільний координаційний центр у Стамбулі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 18:34:01