Україна і світ

Ворог намагається продовжувати наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках – Генштаб

Російські агресори намагаються продовжувати наступ на Авдіївському та Бахмутському напрямках і ведуть активну оборону на Куп’янському.

Про це в середу, 26 листопада, повідомляє пресслужба Генштабу.

Зазначається, що на Лиманському напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, здійснюють обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії. 

– Зокрема, по районах населених пунктів Берестове, Куп’янськ,  Котлярівка, Табаївка і Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва на Луганщині та Терни і Райгородок Донецької області. Біля Берестового противник застосував ударний БпЛА, – йдеться в повідомленні.

Ворог обстріляв з артилерії різних типів райони Білогорівки, Соледару, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Андріївки, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. 

Російська авіація, тим часом, завдала удару в районі Авдіївки, а в районі Нью-Йорка задіяли ворожий ударний БпЛА.

Агресори обороняються на Новопавлівському та Запорізькому напрямку, обстрілюють з мінометів, реактивної та ствольної артилерії такі райони, як Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Времівка Донецької області та Дорожнянка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів, Мала Токмачка, Щербаки, Кам’янське і Зелений Гай на Запоріжжі. 

Авіаударів завдано по районах Времівки Донецької області та Чарівного – Запорізької.

Росіяни продовжуть обстрілювати з артилерії українських захисників і населені пункти на правому березі річки Дніпро. 

Тим часом на Криворізькому та Херсонському напрямках противник продовжує удосконалювати фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів та позицій. 

– Задіяв увесь спектр артилерії для обстрілів населених пунктів Качкарівка, Червоний Маяк, Костирка, Зміївка, Берислав,  Микільське, Придніпровське, Антонівка, Зеленівка, Музиківка, Чорнобаївка Херсонської області та міста Херсон, – зазначили у Генштабі.

Вороги продовжуть готувати новоприбулих мобілізованих військовослужбовців на окупованих українських територіях.

А в Новопетриківці Великоновосілківського району Донецької області зафіксовано проведення з мобілізованими окупантами тактичних навчань та виконання вправ зі стрілецькою зброєю. 

Разом з тим, у період з 22 по 23 листопада поточного року, в населеному пункті Старомлинівка всі цивільні будинки були заселені мобілізованими загарбниками.

У Запорізькій області в тимчасово окупованому місті Пологи виявили місце утримання полонених військовослужбовців Сил оборони та цивільних громадян, яких затримано за звинуваченнями у співпраці з силовими структурами України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тим часом на Кримському півострові у Джанкої окупанти облаштували полігон для проведення стрільб на території Калинівського регіонального ландшафтного парку.

– Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили пункт управління, 9 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також ще один важливий об’єкт окупантів, – повідомив Генштаб.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-26 21:47:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин